Wat is videomarketing?

Videomarketing
Wat je moet weten om aan de slag te gaan

Wat is videomarketing?
Videomarketing beschrijft het gebruik van videocontent voor promotie of om doelgroepen te informeren over je merk en producten. Merken kunnen video gebruiken op verschillende digitale kanalen en in verschillende indelingen, waaronder hun eigen website, socialemediamarketing, programmatisch adverteren en meer.

Waarom is videomarketing belangrijk?
Een van de belangrijkste redenen dat videomarketing zo belangrijk is, is dat video een populair medium is onder doelgroepen. Twee derde van de consumenten zegt liever een video te bekijken om meer te weten te komen over een product of dienst dan erover te lezen. In de eerste helft van 2021 was video de grootste bron van internetverkeer wereldwijd (53,7%) met op de tweede plaats, ver daarachter, sociale media (12,7%). Marketeers moeten hun boodschappen delen op een plaats en manier die in het oog springt bij consumenten.

Voordelen van videomarketing

 1. Vergroot je potentiële doelgroep
  Videocontent kan voor consumenten op een willekeurig aantal kanalen worden weergegeven, of ze nu films streamen, een productpagina bezoeken of posts op sociale media delen. Hierdoor heb je overal potentiële kijkers.
 2. Trek de aandacht van kijkers
  Videocontent is een rijk medium dat beweging, kleuren, muziek en ander geluid kan bevatten, en dat kan opvallen tussen tekst en stilstaande beelden. De aandacht trekken kan strategische voordelen opleveren, zoals klanten helpen je merk te ontdekken.
 3. Creëer boeiende contentmarketing
  Videomarketing bestaat niet alleen uit advertenties. Je kunt ook waardevolle content aanbieden die doelgroepen op een andere manier binnenhaalt. BeaverCraft, een Europese fabrikant van houtsnijgereedschappen, ontdekte de kracht van contentmarketing toen het bedrijf content aanbood die kijkers leerde over houtsnijden, waaronder educatieve YouTube-video’s. De educatieve content zorgde uiteindelijk voor meer klantbetrokkenheid en verkoop dan de rest van de marketingkanalen, wat het bedrijf ertoe aanzette meer te creëren, wat uiteindelijk de verkoop verhoogde. Het creëren van videocontent die mensen willen zien, kan meer organisch verkeer naar je website genereren en een geweldig hulpmiddel worden in je SEO-strategie.
 4. Presenteer je merk en producten
  Uitlegvideo’s kunnen je helpen je merkverhaal en productvoordelen uit te drukken op manieren die niet mogelijk zijn met alleen tekst en afbeeldingen. Video’s maken die je product in actie laten zien, kan shoppers helpen te zien hoe ze het kunnen gebruiken. Video kan je ook helpen een kijkje achter de schermen van je bedrijf te bieden, om te laten zien wat de drijfveren van je merk zijn in plaats van erover te vertellen.

Een videomarketingcampagne opstellen
Hoe je precies te werk gaat bij het opstellen van je videomarketingcampagne is afhankelijk van het soort video’s dat je maakt en de marketingkanalen die je gebruikt (zie het laatste gedeelte voor voorbeelden van videomarketing- en advertentieoplossingen die beschikbaar zijn bij Amazon Ads). Een paar universele tips kunnen je echter helpen bij het ontwikkelen van je campagnestrategie.

Ken je doelen
Voordat je begint aan de productie van je video, moet je nadenken over het doel van je video. Als je je campagnedoelen vooraf vaststelt, helpt dit bij het bepalen van je videocontent. Moet je video promotioneel, educatief, overtuigend of opwindend zijn? Zorg ervoor dat je begrijpt wat je video moet bereiken.

Bepaal je doelgroep en boodschap
Het is belangrijk om je doelgroep te begrijpen om de juiste boodschap te sturen en je gewenste campagnedoelen te bereiken. Weet wat je wilt dat je videomarketingcampagne zegt. Kijk naar je doelgroep: wat zijn de interesses en behoeften? En laat je op deze manier leiden naar hoe je iets uitdraagt. Om merkbewustzijn te stimuleren maak je bijvoorbeeld opvallende uitlegvideo’s die niet alleen je merk introduceren, maar die ook blijven hangen in het geheugen van kijkers.

Gebruik beelden en audio van hoge kwaliteit
Je videoproductie vereist niet per se een enorme hoeveelheid bronnen. Het is belangrijker dat de kwaliteit van je videobestand goed is, met duidelijk, helder beeld en geluid. Je kijkers gebruiken misschien grote apparaten zoals een tv, of juist kleine zoals een mobiele telefoon, dus zorg ervoor dat je beelden goed te zien zijn.

Maak geluid optioneel
Muziek en een voice-over kunnen een video aantrekkelijker of effectiever maken, maar ga er niet van uit dat je kijkers zullen luisteren. Ze zijn misschien op een openbare plaats en kijken met gedempt geluid op een mobiel apparaat. Gebruik ondertitels en gemakkelijk te lezen tekst op het scherm, zodat kijkers je video zonder geluid kunnen volgen.

Overschat de aandacht van kijkers niet
Je hebt geen controle over hoe lang doelgroepen je video bekijken. Je kunt het daarom beter kort houden. De eerste paar seconden van je videocontent moeten de aandacht trekken en de belangrijkste informatie bevatten.

Zorg ervoor dat kijkers weten wat ze moeten doen nadat ze klaar zijn met de video kijken
Een goede videomarketingcampagne moet kijkers een duidelijke call to action bieden, zoals ze een link geven om een product te kopen of ze laten weten waar ze meer relevante videocontent kunnen vinden.

Videomarketingcampagnes meten

De prestaties van videomarketing kunnen op verschillende manieren worden gemeten, afhankelijk van je campagnedoelen.

Als je gericht bent op merkbewustzijn, kun je je campagneresultaten evalueren aan de hand van statistieken die laten zien hoe vaak je video’s worden bekeken, zoals impressies, uniek bereik, videovoltooiingspercentage en delen sociale media. Als je doel overweging of conversie is, ben je misschien meer geïnteresseerd in het meten van de click-through rate of hoeveel kijkers van je video je product kopen.

Voor merken die verkopen op Amazon kunnen merkzoekopdrachten en new-to-brand-merkstatistieken je helpen je advertentie te koppelen aan acties van shoppers en je laten zien hoeveel blootstelling je merk heeft gekregen bij shoppers die nog niet eerder bij je merk betrokken waren.

Aan de slag met videomarketing
Als je geïnteresseerd bent in het maken van videomarketingcampagnes, biedt Amazon Ads je verschillende video-oplossingen waaruit je kunt kiezen.

oadcast- en netwerk-apps van Amazon Publisher Services, live sport, Twitch en de News-app op Fire TV.

Sponsored Brands-video
Sponsored Brands-video is een selfservice-advertentieoplossing die klanten helpt je producten en merk te doen ontdekken terwijl ze winkelen. Je kunt Sponsored Brands gebruiken voor korte uitlegvideo’s die shoppers helpen meer te weten te komen over je product, klantbeoordelingen, instructievideo’s en meer.

Klaar om aan de slag te gaan met je videomarketingstrategie? Neem contact op met een Amazon Ads-accountmanager voor meer informatie over onze videomarketingoplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 RTVchannel - WordPress Theme by WPEnjoy